2.ETAPA připravená, 7 potůčků má již svá stanoviště. Můžeme začít!
Během pár dní, až odtaje i všechen sníh, některá stanoviště ještě doplníme o další drobné aktivitky spojené s potůčkovou tématikou. Zkrátka přidáme hříčky ❤
 
Zrekapitulujme si naše Procházky za pohádkou / potůčky:
💧* Sladský potok – BROD na H.Pasekách (protéká H.P., pramení v 700 m.n.m. pod Černou horou, teče do Kaního potoka)
💧* Vermířovský potok – U KAPLIČKY, směr Javorník (pramení v 650 m.n.m, protéká Dolními Pasekami, lemuje stezku na Javorník, vlévá se do Bečvy)
💧* Olšovec – OSTRŮVEK NA SOUTOKU Olšovského p. a Starozuberského p. (pramení v lesíku pod cyklostezkou D. Paseky – střelnice – Staré Zubří, v oblasti zvané ,,Drobník“, Obtéká Olšovský vrch a na rozhranní Rožnova se vlévá do starozuberského Potoka)

GPS souřednice pro Olšovec: 49.4767831N, 18.1170644E
💧* Uhliský potok – U BEDNY / lesní hřiště (pro pěší s kočárkem směr Kramolišov, kamenný most, ul. Na Drahách – ulice U Dubu, lesík, mlází u potůčku,kdo půjde od křížku na Kramolišově po louce z kopce k potoku)
💧* Hážovský potok – pramení na Hutisku (stanoviště U ZVONIČKY v Tylovicích)
💧* Vaškův potok – pramínek vytéká na kraji lesa z louky, u cesty směrem na Hutisko (teče do Hážovky za Hážovským Dvorem, OD DRUHÉHO POSEDU DO PRAVA, z levé strany)
💧* Bečva – STRUHA U SPLAVU u Eroplánu (uměle vytvořený kanál z řeky Bečvy, odbočka k pramenu vede na sever, přímo z vrcholu hory Vysoká)
 
Postup bude stejný: udělat si procházku, najít stanoviště, zabavit se hravými úkoly a na druhou kartičku sbírat razítka. Budete jich opět 7.
 
Pokud budete v doprovodu dospělých, rodičů, prarodičů můžete naplnit hlavní myšlenku 2.etapy a projít se kolem potůčků od pramene směrem dolů do města / k soutoku pozorovat okolí, přírodu, rosliny, okolní les a louky, potok samotný. Na určeném místě bude instalováno stanoviště. To místo je označené na hlavním plakátu v textu popisku ŽLUTĚ!
Buďte opatrní, dbejte na svou bezpečnost a nezapomeňte se vybavit dobrou obuví! Venku bude po odtání sněhu poměrně mokro!
 
📞 V případě jakýchkoliv dotazů či nasměrování kontaktujte Vlaďku na telefonu: 723 659 265. Bude vašim rádcem a navigátorem v případě nutnosti.
 
Skip to content